Tips om flyttning: Saker du bör före lägenhetsflytten 

En lägenhetsflytt är både en spännande och nervkittlande upplevelse. Kanske ska du flytta ned dig till en mindre lägenhet eller byta upp dig till något större. Oavsett anledningen till flytten, så finns det en hel del aspekter som du bör tänka på, alltifrån själva nedpackningen till städningen av lägenheten och transporten till den nya adressen. 

Med tanke på dessa steg är det absolut nödvändigt att du förbereder dig i förväg. I den här artikeln har vi sammanställt en lista med praktiska saker som du behöver tänka på inför din flytt. Genom att följa dessa tips blir din flytt garanterat enklare och mindre stressande för dig. 

  1. Boka flyttfirman så tidigt som du kan

Om du planerar att flytta inom en snar framtid så bör du inte vänta till den sista minuten med att boka din flytt. Det kan låta som en självklarhet. Men faktum är att många väntar till sista stunden innan de kontaktar en flyttfirma. 

Vårt första tips är att du ska boka en flyttfirma i förväg. När det kommer till en lägenhetsflytt brukar  flyttperioden vara väldigt begränsad. I vissa fall kan du behöva lämna din gamla lägenhet och flytta in till den andra redan under samma dag. Detta gör själva flyttningsprocessen svårare eftersom det enbart finns en liten tidsperiod för flyttningen att slutföras. 

Vanligtvis brukar de flesta vilja flytta utanför traditionella arbetstider eller på helger. Detta gör att flyttfirmor oftast är fullbokade under dessa tider. Om du är för sen med bokningen riskerar du att få en obekväm tid, eller att du måste välja en flyttfirma med högre priser eller dåligt rykte.Packa flyttbilen

  1. Börja packningen i tid

Lägenhetsflytten kan vara en traumatisk upplevelse, speciellt om du står där dagen innan flyttningsdatumet med för få flyttlådor och för mycket saker. Men om du planerar ordentligt och förbereder dig väl inför det, så kan hela processen vara både smidig och stressfri. 

Vid flyttning är förberedelsen viktig och i detta skedet handlar det om att fatta viktiga beslut. Det första beslutet du bör ta måste handla om vilka föremål du ska packa ned – och vad du inte ska packa! Flyttningar är i själva verket en perfekt tid att gå igenom sina ägodelar och slänga – eller donera – föremål som du inte behöver eller använder. 

Du kommer även att bli förvånad över hur mycket du kan få plats i flyttlådorna om du noggrant packar ned allt två veckor före flyttningsdagen med stockholmsflyttfirma.se. 

När det gäller packningen så har vi dessa tips: 

  • Gör först en lista över saker som du måste packa ned. 
  • Märk flyttlådor efter innehållet. Om en flyttlåda innehåller exempelvis köksutrustning, så bör detta vara märkt på flyttlådan. Skriv gärna på alla hörn av flyttlådan. 
  • Märk alltid alla flyttlådor med en annan färg eller märke om de har känsliga/ömtåliga föremål. 
  • Undvik att lägga alla böcker i samma låda. Det är bättre att fördela dem i flera lådor som är av lämplig storlek. 
  • Börja med att packa ned sådant som du inte behöver. Till exempel kläder eller föremål från badrumsskåpet, kastruller och stekpannor, köksredskap med mera. 
  1. Förbered en flyttningslåda till den nya lägenheten

En flyttning tar nästintill alltid mer tid än vad man först förväntade sig. Med största sannolikhet kommer du inte kunna att  slutföra hela uppackningen på samma dag. Vårt sista tips är att du packar minst en låda som har allt som behövs för första inflyttningsdagen. Denna lådan bör inkludera bestick, salt och peppar, diskmedel, toalettpapper, handdukar, tandborste, schampo och andra nödvändigheter som du brukar använda dagligen.