Tid är pengar även inom flyttvärlden

Ofta är det lockande att anlita en billig flyttfirma då man gärna vill hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Även om den billigare flyttfirma man anlitar kan vara lika seriös som en dyrare flyttfirma så blir det oftast samma kostnader i slutändan, kanske till och med dyrare.

 

Har man en flyttfirma så vet man hur mycket jobb det är med en flytt men är man inte så erfaren av en flytt själv så förstår man inte hur mycket tid det tar och vad det faktiskt kan kosta i tid. Man packar ner lite lådor här och lite lådor där. Man brukar uppskatta att genomsnittts tiden då man sköter sitt packande själv är ca 110 timmar men allt som ska göras. Som flyttfrima lägger man inte alls den tiden då man inte har en personlig koppling till sakerna som ska packas. Som den som ska flytta är det lätt att drömma sig bort i packningen och inte alltid veta vad man ska sortera bort eller behålla, därför tar allt mycket längre tid.

 

Att packa ett kök tar tid
Ett kök vet din flyttfirma tar ungefär 7 timmar att packa, så lång tid kanske man inte tror men det är inte bara att packa ner ett kök som det kan vara med resten av hushåller då det i köket finns många ömtåliga saker som man inte vill ska gå sönder. Då krävs det att man också packar på ett visst sätt för att få till det så bra som möjligt, en flyttfirma är alltid förberedd på att packa kök på ett så försiktigt och effektivt sätt som möjligt.

 

Tröttsamt arbete tills er flyttfirma kommer
När man äntligen är klar med allt packande och slit man gått igenom för att få allt ner i sina lådor så brukar man vara rejält trött och sliten. Då den flyttfirma kommer som man antlitat så brukar man blir glad och tänka att saker äntligen kommer att hända och gå smidigt med https://www.jabeexpress.se/ flyttfirma. Dock eftersom man antlitade den billiga flyttfirman så är det ofta det inte blir så smidigt som man trodde.

 

Billiga flyttfirmor är ofta små flyttfirmor
Absolut kan en liten flyttfirma vara effektiv och duktig på att flytta men är det en billig flyttfirma så är dom oftast så pass små och outrustade att det tar mer tid än vad man trott. En sådan flyttfirma har ofta inte tillräckligt stora bilar så att allt får plats i bilen vilket resultatet då blir att de måste åka fler gånger, detta tar mycket tid! Dom är heller oftast inte så många flyttgubbar så det tar dubbelt så lång tid att genomföra flyttandet till skillnad från en dyrare flyttfirma. Detta beräknar man ta ca 12 timmar.

 

Uppackandet
Sen ska man packa upp själv och detta beräknar man ta totalt ca 33 timmar tillsammans med städning av det andra boendet och hantering av föremål och kartonger.

 

Vad tiden är värd i pengar
Totalt har ni gjort av med ca 143 timmar på att spara in på flytt hjälp och en billigare flyttfirma och detta beräknas gå på ca 3600 kr. Antlitar ni en flyttfirma så kommer ni at behöva lägga ca 12 000 kr inklusive packning, städning, själva flytten. Att göra det själv sparar pengar men att anlita en flyttfirma kan vara så mycket mer värt.