Enkel samt populär bettingform

När du vill betta på någon sport kan det ibland kännas överväldigande att använda Zimpler. Det är inte ovanligt att det vid vissa sportevenemang kan finnas hundratals olika marknader och speltyper som du kan placera ditt spel på. Därav kan det vara svårt att veta var du ska börja. Trots utvecklingen av betting alternativ är satsningen 1X2 den enklaste samt en av de populäraste satsningarna på marknaden. I denna artikel ska vi förklara allt du behöver veta om 1X2 betting.

Hur 1X2-betting fungerar

En 1X2-satsning är en av de enklaste betting typerna att förstå. 1X2 betting används för sporter med 3 möjliga utfall som exempelvis fotboll, ishockey med flera. I 1X2 betting hänvisar 1:an till valet av hemmalag, 2:an till bortalaget och X:et för oavgjort.

Så i princip:

  • 1 = Satsa på 1a om du tror att hemmalaget vinner matchen.
  • X = Satsa på X om du tror att det blir oavgjort.
  • 2 = Satsa på 2a om du tror att bortalaget vinner matchen.

Tilläggas ska att en av de mest populära sporterna att använda 1X2 betting på, är fotboll. Låt oss säga att Roma spelar mot Lazio och Roma är hemmalaget. Då står 1a för Roma, alltså hemmalaget medan 2a står för Lazio, alltså bortalaget. Krysset står för oavgjort. Så om du bettar på exempelvis 1a så förutspår du att Roma vinner.

Fördelar med 1X2 betting

Fördelarna med 1X2 betting är att det är enkelt att förstå. Du har tre olika val av betts på en specifik match som kan ge vinst. Simplare än så här blir det inte, vilket gör det till en enkel samt populär bettingform. När det exempelvis blir för invecklat och komplicerat så är det många spelare som avstår från att satsa på dessa bettingformer. En annan stor fördel med 1X2 betting är att det går att ta ut pengarna vid spelets gång. Detta kallas för “cash out” vilket ger möjligheten för spelaren att ta ut sin vinst innan matchen är färdigspelad. Exempelvis om du spelat på att Roma vinner hemma och de leder med 1-0 när det återstår 10 minuter, så kan du välja att ta ut pengarna, inte till samma värde som spelet skulle ge om de vann matchen efter 90 min men till ett värde som sannolikt ger mer pengar än vad du spenderat. Dessa “cash outs” används vanligtvis när du tror att exempelvis som i fallet ovan, att hemmalaget Roma tappar sin ledning. Den sista fördelen med att implementera en 1X2 bett är att den kan användas i  flertal. Exempelvis på en Seria A söndag, kan du gå igenom listan över matcher och välja flera matcher på dina betts vilket kommer att generera i en bättre odds.